Antwoorden op veelgestelde vragen

Is dit een realistisch plan?

Elk idee begint met ambitie. Tot 2011 was Hyves het grootste sociale medium met in Nederland 10 miljoen gebruikers. Totdat Facebook op de markt verscheen. Binnen 1 jaar waren zoveel mensen overgestapt naar Facebook, dat in 2013 Hyves niet meer bestond.

 

Moet ik WhatsApp direct verwijderen?

Als je Signal installeert, is er geen reden om WhatsApp te verwijderen. Nog lange tijd zullen beide chat-diensten naast elkaar blijven bestaan. Gebruik ze naast elkaar totdat meer mensen Signal gebruiken. Als meer mensen Signal leren waarderen, kan het gebruik in een stroomversnelling terecht komen.

 

Hoe kan ik bijdragen?

Een paar voor de hand liggende ideeën zijn vrienden uit te nodigen (via Signal.org/install), mensen vragen onze website te bezoeken of bijvoorbeeld in verenigingsverband Signal te promoten.

Je kunt ook je profielnaam op WhatsApp veranderen. Door er bijvoorbeeld #GoSignal voor te zetten.

Gebruik je WhatsApp Business, zet dan een bericht over Signal in je Greeting en Away message. Zie ook verderop in deze FAQ.

Stap uit de routine en zet Signal op het eerste scherm van je telefoon.

Of help vandaag nog om deze site te verbeteren. Elke bijdrage is welkom.

 

Waarom Signal?

Er zijn verschillende alternatieven om te chatten, bijvoorbeeld Telegram, Signal, Threema en Discord. Op dit moment lijkt Signal de beste kaarten te hebben om voldoende tractie te realiseren.

 

Biedt Signal dezelfde functies als WhatsApp?

Ja, integratie met je contacten (lokaal!), groepen, bellen, zijn ook mogelijk in Signal. Maar, en dat is het grote verschil, Signal verzamelt geen gegevens over wat je aan het doen bent. ‘Bovenal Privacy’ staat hoog aangeschreven. Lees over de details hier.

 

Hoe zit het met privacy bij Signal?

Signal verzamelt geen gegevens over wat je aan het doen bent, wie je ontmoet, met wie je contacten onderhoudt, jouw zoekgedrag. En ook: steeds meer aandacht is er voor alternatieven voor de diensten van Facebook van de kant van journalisten, privacy experts, beveiligingsspecialisten en vooral niet te vergeten specialisme in de Europese Unie.

 

Mensen blijven me berichten sturen op WhatsApp. Zo kom ik er nooit vanaf! Tips?

Waarschijnlijk zul je WhatsApp en Signal nog wel even allebei willen houden. Wel zou je WhatsApp Business kunnen gaan gebruiken in plaats van de ‘gewone’ WhatsApp. Hiermee kun je namelijk iedereen die jou appt automatisch een vooraf ingesteld antwoord laten geven, waarin je dan laat weten dat je op Signal zit. Met misschien een linkje erbij naar deze site 😉
We zijn druk bezig om hier een handleiding voor te maken, nog even geduld!

 

Kan ik Signal ook op de iPad of laptop gebruiken?

Jazeker! Signal heeft ook daar een app voor. Je kunt zelfs met een groep videobellen als je wilt.

 

Ik heb een andere vraag.

Is jouw vraag nog niet beantwoord? Meld dit dan via het contactformulier